Sandkås

Hvor ligger Sandkås?

Sandkås er en af Bornholms dejligste feriesteder. Den er blomstret op omkring Sandkås Strand, der ligger flot på den nordbornholmske klippekyst mellem byerne Allinge og Tejn.

Sandkås er en idyllisk badeby med en af Bornholms dejligste strande, rent badevand og blødt sand. Sandkås er lige stedet for dig, der gerne vil slappe af på en bornholmsk badeferie, hvor du både kan nyde strandlivet og de mange fine seværdigheder på Nordbornholm.

LÆS MERE

Det praktiske 

INDKØBSMULIGHEDER

Der er indkøbsmuligheder i både Tejn og Allinge knap 1 km fra Sandkås ferielejligheder. Her finder du både supermarkeder og en række andre butikker.

 

SPISESTEDER

I Sandkås finder du alt fra iskiosker og caféer til restauranter. Der findes også adskillige gode spisesteder i alle prisklasser i Allinge og Tejn i gåafstand fra Sandkås. Allinge byder også på hele to af de traditionelle bornholmske røgerier med både servering på røgeriet og mulighed for at købe lækkerier med hjem.

 

TRANSPORT

Det tager en halv times tid at køre fra færgen i Rønne til Sandkås. 
Der går også bus til Sandkås fra Rønne - du kan hoppe på rute 7+8, 1+4 eller 2, der alle stopper på havneområdet. Det er også muligt at leje cykler.

Seværdigheder ved Sandkås

Med udgangspunkt fra Sandkås kan I opleve mange af Nordbornholms flotte seværdigheder og hyggelige købstæder og fiskerlejer. 
Den dejlige badestrand er en af Sandkås’ største attraktioner. Sandstranden ligger beskyttet mellem klipperne. I den nordlige ende af stranden finder du også en badebro. Der ligger  flere iskiosker langs stranden samt Sandkås strandbar, der serverer lette måltider. 
Kystredningsstien går forbi Sandkås strand, så der er rig mulighed for at gå ture i området og nyde den flotte natur.

Hammer Odde ligger fem kilometer nordvest for Sandkås og byder på flotte vandreture i det dramatiske landskab. Her kan I besøge Hammeren fyr og Hammerknude Fyr. i Hammeren Fyr er der gratis adgang og mulighed for at beundre udsigten over Østersøen. Hammer Odde byder også på ruinen Salomons kapel, mange flotte klippeformationer, samt Opal- og Krystalsøen og Hammeren sø, hvor I kan bade eller prøve svævebanen på en varm sommerdag. Stenhuggerstien fører jer i en rundtur tværs over Hammerknuden fra Hammeren til Hammerhavnen med udsigt til Hammershus midt på turen.

Vil I hellere udforske kysten rundt om Hammer Odde, går der også stier langs med kystlinien. Stierne er ikke egnet til barnevogn eller gangbesværede. 
Landskabet er præget af Bornholms graniteventyr, og i museet Moseløkken Stenbrudsmuseum kan I selv prøve, hvordan man brød granit i gamle dage.

Hammerhavnen er oplagt til at holde frokostpause med flere spisesteder. Herfra går der bådfart langs med kysten og ind i klippehulen Våde Ovn på stille dage. Der er også mulighed for at ro i kajak eller bare tage en badetur fra den hyggelige sandstrand.

I kan også besøge feriebyerne Allinge-Sandvig, der byder på en række klassiske ferieaktiviteter med minigolf, strand og musik og underholdning om aftenen i sæsonen. Her kan I opleve det hyggelige byliv med masser af sommerstemning og lægge vejen forbi Madsebakke og de berømte helleristninger.