Hasle

Hasle ligger på Bornholms smukke vestkyst 10 kilometer nord for Rønne. Hasle er en af Bornholms ældste byer, grundlagt omkring 1200. Byen er en gammel fiskerby, og her findes stadig enkelt aktive fiskerbåde, men ellers er stedet en solbeskinnet oase med en dejlig sandstrand og et autentisk maritimt miljø omkring havnen.

Hasle har også et livligt kulturmiljø med fastboende kunstnere i Hasle, hvoraf flere har åbne gallerier eller værksteder, du kan besøge.

LÆS MERE

Det praktiske

INDKØB

Der er to supermarkeder i Hasle centrum, hvor de daglige indkøb kan klares. Skal du have en helt speciel souvenir med hjem, er Grønbechs Gård det rigtige sted at kigge. De fleste af Hasles butikker ligger omkring torvet og langs med hovedgaden.

 

TRANSPORT

Buslinjerne 1+4, 7+8 og 10 kører fra Rønne Havn til Hasle. Vær opmærksom på at rute 7+8 ikke er betjent hele året. Cykler kan lejes i Rønne eller gennem Places Bornholm.

Turistbureauet ligger overfor Brugsen i det gamle rådhus.

Spisesteder

HASLE SILDERØGERI

I Hasle silderøgeri røges der stadig sild på den rigtige, gammeldags måde over ellebrænde i åbne skorstene. Røgeriet har både restaurant, hvor børn er meget velkomne, og udsalg af røgvarer.

Du finder også flere små caféer og restauranter ved havnen og i centrum af byen.

Oplevelser og seværdigheder omkring Hasle

HASLE SILDEFEST

Hasle sildefest finder sted anden weekend i juli. Den er flittigt besøgt af lokale, men feriegæster er også meget velkomne. Sildefesten er Bornholms ældste byfest og er en næsten 60 år gammel tradition. Der er masser af underholdning for både store og små med musik, tivoli, børneoptog med udklædning, kåring af Bornholms smukkeste ‘sild’ og meget mere.

 

GRØNBECHS GÅRD

Grønbechs gård er Bornholms centrum for kunsthåndværk med galleri og skiftende udstillinger. Den tidligere købmandsgård huser også café og butik samt et kreativt værksted for børn.

 

HASLE KIRKE

Hasle kirke er fra ca. 1460 og bygget i gotisk stil. Den hyggelige, lille kirke har en flot altertavle fra ca 1510 med smukt træskærerarbejde og er et besøg værd.

 

HASLE HAVN

Hasles hyggelige havnemiljø er godt bevaret med småbådehavn og unik boligbebyggelse.

Havnen er en mellemstor fiskeri- og lystbådehavn, der er meget brugt af lystsejlere, da havnen ligger godt beskyttet for vind og sø. Det gør den også velegnet til familiehygge og et dyp i det nye havnebad, der er Hasles vartegn med både badeplatform og sauna. Der er et 15 m langt svømmebassin til de voksne og et 17 m2 børnebassin.

 

BØRNEFESTIVAL I EFTERÅRSFERIEN

Rejser I udenfor sommersæsonen, er Hasle børnefestival i efterårsferien sjov for både store og små. Her er masser af  aktiviteter – bl.a. kreativ workshop, klatring, rappelling og kajakroning, hestevognskørsel, åbent landbrug, rollespil, motionsløb for alle osv.

 

RUBINSØEN

Rubinsøen er en gammel brunkulsgravning og ligger et par kilometer syd for Hasle. Det er et hyggeligt picknickområde med bord og bænke, og i sensommeren er der masser af brombær. Der er også en stor bestand af gedder i søen, og alle har lov til at prøve fiskeheldet, da der ikke kræves fisketegn i Rubinsøen.

 

JONS KAPEL

Jons Kapel er en klippehule i et barsk og stejlt klippeparti ca 8 km nord for Hasle. Ifølge sagnet kom Jon til Bornholm for at gøre Bornholmerne kristne og slog sig ned i den lille klippehule. Jons Kapel og andre klippehuler sydpå langs kysten stammer fra en periode hvor vandstanden var højere end i dag.

 

UDFLUGT TIL HAMMERSHUS OG HAMMERKNUDEN

Hammershus og Hammerknuden ligger henholdsvis 12 og 14 kilometer fra Hasle og udgør en spændende udflugt. Hammershus er Nordeuropas største borgruin, og et besøgscenter fortæller den interessante historie om borgen. Hammerknuden er Bornholms nordligste punkt og et flot naturområde med mange vandrestier og oplevelser. Her finder du både det gamle Hammeren fyr og det moderne Hammerodde fyr, Hammerhavnen med bådfart og flere søer.