Allinge-Sandvig

Allinge og Sandvig ligger på Bornholms nordkyst. Byerne rummer gode butikker, restauranter og spillesteder. De to små havnebyer emmer af liv og autentisk charme. Udenom byerne står Bornholms vilde natur klar til at blive udforsket. Med en ferielejlighed i Allinge-Sandvig er mulighederne for at få en dejlig ferie mange.

Kom tæt på den storslåede natur på Hammeren, oplev Hammershus slotsruin eller tag på bådfart til de omkringliggende klippegrotter. Vi har et stort udvalg af overnatning i Allinge-Sandvig, og vi hjælper gerne med at finde et hotel præcis efter dine ønsker.

LÆS MERE

Oplev Allinge og Sandvig by

Allinge er tvillingeby til Sandvig, og de to Nordbornholmske byer har meget at tilbyde. Gå en tur igennem Allinge by, indånd den friske havluft og nyd synet af de smukke gamle bindingsværkshuse. Allinge by er en hyggelig lille havneby, hvor traditioner og kunst går hånd i hånd. Det er stedet, hvor 100.000 besøgende lægger vejen forbi i uge 24, når det årlige Folkemøde, Danmarks politik-festival afholdes. Her samles Folketinget, erhvervslivet og den almindelige borger for at tale om politik i uformelle omgivelser under åben himmel. Udover det store fremmøde til Folkemødet er det i Allinge, hvor store danske kunstnere jævnligt kommer forbi. På det lokale spillested Gæstgiveren spiller store danske navne henover sommeren. Udover de mange kulturtilbud er byen et samlingspunkt, hvor turister og lokale mødes ved havnen. Både Allinge og Sandvig har smukke havneområder, hvor der er gode muligheder for at nyde en frokost, en dejlig middag eller en is i solskinnet.

Udforsk naturen omkring Allinge og Sandvig

Der findes adskillige muligheder for at nyde de smukke omgivelser omkring Allinge og Sandvig. Med meget varierende natur er der noget for enhver smag, uanset om du ønsker at opleve de rå klippesider eller lange kyststrækninger. På den østlige side af øen kan du nyde vandet og de rolige omgivelser. Hvis du nyder gåture langs kysten, kan vi klart anbefale dig at gå den ca. 4 kilometer lange strækning fra Allinge til Sandkås. Hvis du i stedet vil nyde ferien på stranden og dyppe tæerne i vandet, så er Næs strand udenfor Allinge et oplagt valg. På stranden er vandet lavt og derfor ideelt til børnefamilier. Hvis du vender blikket mod Bornholms vestside, så vil du opleve en helt anden side af naturen.

Se Hammershus

Hammershus slotsruin er en af Bornholms store seværdigheder, og Nordeuropas største borgruin fra middelalderen. Hammershus ligger oven på klippeskrænter, der fra vest stiger stejlt op fra Østersøen. Borgområdet og den 750 m lange ringmur, der indkredser de 35.000 kvadratmeter, som Hammershus ligger på, har en lang og spændende historie. Året rundt er der fri adgang for besøgende, og hvis du ønsker at vide mere om området, kan du blive klogere i Hammerhus besøgscentret, som åbnede i marts 2018.

Udforsk Hammeren

Hammeren er et populært naturområde på det nordlige Bornholm med flere tidligere granitbrud. Området har siden 1970'ere været fredet og er i dag meget kendt for sin unikke natur. Midt inde i det fredede klippeområde ligger Hammersøen, som er Bornholms eneste bjergsø. Opalsøen, som er et resultat af de mange års stenbrydning er også værd at opleve. Søen har grønne farver og ligger i et flot granitbrud, hvor der er mulighed for at hoppe i fra skrænten. Man kan også prøve en svævetur henover søen.