Beskrivelse af vandrepakker

Ud i naturen, stille og roligt (AVP1) - 6 nætter

På denne ferie oplever I alt fra klitter og stejle kyster, som med deres høje klippevægge tager imod bølgernes brus, til enge, sprækkedale og flad sandstrand. Her er lyngområder og skove. Hele naturens spekter er repræsenteret på denne lille ø. Pakken er bygget op omkring to overnatningssteder; et i nord og et i syd, hvilket giver mulighed for at udvælge de ture, I ønsker uden at skulle gå fra sted til sted langs kysten hver dag. Nogle ture egner sig bedst til først at tage bussen, for undervejs at hoppe af og på efter eget ønske, så I kan vælge de vandreture I har lyst til og mod på.

Dag 1: Ank. til Bornholm, vandring 24 km til Allinge

Ved ankomst til Rønne vandrer I nordpå langs Bornholms vestkyst igennem skoven til Hasle (10km). Nyd evt. frokosten på museumsrøgeriet der. Derefter går I videre langs kysten gennem de små fiskerlejer Helligheder og Teglkås til Jons Kapel og en imponerende natur. Herefter kan I skrå ind over land mod Allinge, hvor I tjekker ind på et lille hyggeligt Hotel i Allinge. Der vandres langs vestkysten til Allinge, hvor I overnatter de første 3 nætter.

Dag 2 & 3: Nordbornholm

I har Hammerknuden med bl.a. Hammershus i nærområdet med mange muligheder for vandreture og meget at udforske. Tag bussen til Almindingen, hvor der er mere end nok vandreture til flere dage. Lilleborg og Rokkestenen kan opleves: Start og slut denne vandretur ved Christianshøjkroen i Almindingen, hvor der evt. kan nydes en frokost i skovens smukke omgivelser, der skifter farver efter årstiden.

Følg de gule mærker rundt. Turen foregår på gode skovveje. Oplev Ekkodalen - Bornholms største sprækkedal med de imponerende, stejle klippevægge. Det bedste ekko finder I ved at gå til venstre ad den afmærkede sti og standse ved H.C. Ørsteds kilde. I må råbe lige så mange gange I vil.

Følger I stien videre i samme retning, kommer I gennem Ekkodalen, der i gamle dage blev kaldt Styrtebakkerne, måske fordi man i sin tid ofrede mennesker her ved, nå ja, at styrte dem ned fra toppen af klippen. Besøg også Gammelborg. Turen begynder ved 14 km stenen mellem Svaneke og Rønne.

Dag 4: Der vandres Allinge-Snogebæk, vandring 42 km - eller stå på en bus

Turen sydover langs østkysten er en meget smuk tur. Vælge evt. de strækninger I ønsker at vandre og står på og af bussen efter det. I kommer forbi Helligdomsklipperne med kunstmuseet, Salene Bugt lige før Gudhjem, der helt klart er et besøg værd. Lige uden for Gudhjem finder I Landbrugsmuseet Melstedgård og Madkulturhuset. På vejen videre er Bølshavn, Listed og Svaneke samt Årsdale. Herfra er der en 3 km vandrekyststi tur til Nexø med gode muligheder for at se sæler. Fra Nexø kan der vandres helt nede ved kysten/stranden det meste af vejen mod Snogebæk. De sidste tre dage overnattes i Snogebæk, et lille hyggeligt fiskerleje på Sydbornholms østkyst.

Dag 5 & 6: Sydbornholm

Med udgangspunkt i Snogebæk kan f.eks. Dueodde udforskes. En vandretur i det store klitlandskab ved Dueodde er en helt særlig naturoplevelse. Besøg Dueodde Fyr og mærk det finkornede sand under fødderne i de kæmpestore klitter, bliv forblæst på den brede sandstrand, søg læ mellem fyrretræerne bag klitterne eller tag de 196 trin op i det 45 meter høje Dueodde Fyrtårn - Nordeuropas højeste - og kig ud over havet og en stor del af Bornholm. I Dueoddes fyrreskov kan du også opleve en af krigstidens gamle bunkere. Tyskerne havde planer om fire kanonstillinger, hvoraf to nåede at blive bygget. Tag en vandretur til/I Paradisbakkerne, en skov med afmærkede ruter. Rokkestenen og Bornholms første vandrehjem, "Fjældstauan" fra 1925 på rød rute.

Dag 7: Hjemrejse, vandring til Rønne 35 km

På denne sidste vandredag vandres der til Rønne, en tur på 30 - 44 km alt efter hvilken rute I vælger. Tag sydkystvejen og oplev bl.a. Dueodde og Slusegård, en gammel vandmølle, der ligger helt fantastisk, og ved stranden kan I stå på stenen, hvor 15 gr længde og 55 gr bredde mødes. I vandrer langs strand og strandskrænter forbi små fiskesamfund ved Boderne og Arnager (begge steder er der om sommeren mulighed for frokoststop).

Dette er et forslag til turen. Læs meget mere og få inspiration i materialet, der følger med denne pakkerejse. Vi opfordrer jer til at bruge det fremsendte materiale og kort, så I kan planlægge ferien efter jeres ønsker.ferien efter jeres ønsker.

Skriv mail

Til fods fra nord til syd (AVP2) - 5 nætter

Rejsen er sammensat, så man får det bedste af det klipperige Nordbornholm og sandet på Sydbornholm.

Dag 1: Ankomst Bornholm, vandring 24 km til Allinge

Ved ankomst til Rønne vandrer I nordpå langs Bornholms vestkyst igennem skoven til Hasle (10km). Nyd evt. frokosten på museumsrøgeriet der. Derefter går I videre langs kysten gennem de små fiskerlejer Helligheder og Teglkås til Jons Kapel og en imponerende natur. Herefter kan I skrå ind over land mod Allinge, hvor I tjekker ind på det lille hyggelige Hotel Allinge.

Dag 2: Nordbornholm

Dagen kan bruges til at vandre ved Hammershus og Nordbornholms dramatiske kyststrækning. Start ved Hammershus og find op i Paradisdalens tætte bevoksning. Derfra kan I gå op på Troldsbjerg, Troldsmyr og Komyr. Herefter hører skoven op, og der er åben sti til Finnens Top. Videre omkring Finnedalshuset og bækken der så poetisk hedder "Pissebækken", går man ned til redningsstien tættere ved kysten, og returnerer op til Hammershus via Mølledalen. Det er her på den sidste strækning, I har den allerbedste udsigt til Hammershus.

Dag 3: Allinge- Svaneke, vandring 29 km

Tag turen fra Helligdomsklipperne til Gudhjem og gør evt. frokoststop her i denne charmerende bjergby fyldt med restauranter og caféer. Tag turen videre østpå langs nordkysten og nyd turen fra Listed til Svaneke (Redningsstien) gerne med små afstikkere ned på klipperne. I Svaneke skal I bo på et charmerende hotel på havnen. Brug aftenen til en god middag og besøg byens mange glaskunstnere, m.v.

Dag 4: Svaneke-Balka, vandring 15 km

Der vandres til Balka Strand langs kysten. I passerer Årsdale på turen og på kysten mod Nexø er der god mulighed for at se sæler. Stenbrudssøen passeres og I er i Nexø, Bornholms næststørste by. Her er god mulighed for et frokoststop. Herfra vandres der langs vandet med skønne lyngsletter de sidste 3 km mod Balka. Nyd resten af dagen her ved havet og en god middag om aftenen evt. i nabobyen Snogebæk.

Dag 5: Balka-Rønne, vandring 35 km

I dag vandres der til Rønne. Tag sydkystvejen og oplev bl.a. Dueodde og Slusegård, en gammel vandmølle, der ligger helt fantastisk, og ved stranden kan I stå på stenen, hvor 15 gr længde og 55 gr bredde mødes. Når I når frem til Rønne tjekker I velfortjent ind på det lille hyggelige Sverres Hotel.

Dag 6: Hjemrejse

Dette er et forslag til turen. 

Skriv mail

gå Bornholm rundt (AVP5 ) - 7 nætter

Gå Bornholm rundt og oplev Bornholms unikke kyster.

Dag 1: Ank. til Bornholm, kort vandring 10 km

Denne første strækning på turen Bornholm rundt kan gås langs vandet og i skoven når I er et stykke ude af Rønne. Der vandres langs Bornholms smukke vestkyst igennem Sandflugtsskoven til Hasle, et let stykke på 6 km. Når I når Hasle overnatter I første nat på et lille hyggeligt hotelpension, med udsigt over Hasle Havn og solnedgangen over Østersøen kun 10 km fra Rønne nordpå.

Dag 2: Bornholms vestkyst til Allinge

Vi anbefaler at der startes tidligt på dagen for at vandre videre fra Hasle f.eks. via Helligheder, Teglkås, Jons Kapel, Vang og Hammershus. Nyd en imponerende natur på hele strækningen. Der vandres blandet på stier, kyststier og på landevejen. Ved Jons Kapel bliver turen mod Vang lidt hårdere at vandre. Fra Vang vandres mod Hammer Havn, hvor det igen bliver en lettere rute, videre rundt Hammerknuden for at nå Sandvig, tvilling-by til Allinge, hvor I overnatter på det charmerende Hotel Allinge. I har vandret ca. 22 km på 2. dagen.

Dag 3: Allinge til Gudhjem

I dag vandres der mod Gudhjem, der syder af sydlandsk stemning, en tur på 22 km. På turen er der god tid til at udforske klipperne langs kysten og gå evt. helt ned til Helligdomsklipperne. Herefter kommer I til Salenebugten med sin 2 km lange ekstrem varierede klippekyst, lige før Gudhjem, hvor I skal overnatte 2 nætter på Hotel Klippen, der er smukt placeret direkte på klipperne ved Gudhjem Havn.

Dag 4: Gudhjem, evt. Christiansø

I dag kan I evt. nyde Gudhjem, de bakkede gader med bindingsværkhuse og mange forskellige butikker og caféer med lokale produkter. Der er også mulighed for at tage en times sejltur til Christiansø, og opleve den særegne natur og det lille historiske samfund.  

Dag 5: Gudhjem til Svaneke
Denne dag går turen videre syd-østpå, langs nordkysten gennem småbyerne Bølshavn og Listed til Svaneke, en tur på 18 km. Fra Listed til Svaneke kan vandres langs Redningsstien, gerne med små afstikkere ned på klipperne. I Svaneke skal I bo på et charmerende hotel på havnen, Hotel Siemsens Gaard. Brug evt. aftenen til en god middag og besøg byens mange glaskunstnere, m.v.

Dag 6: Svaneke til Balka
I dag vandres der 13 km til Balka Strand langs kysten. I passerer Årsdale efter de første 3 km på turen og derefter kan der vandres på kyststien langs kysten. Det er en smal, men smuk sti (der kan også vælges at vandre på landevejen). Kysten ændrer sig nu fra klippe til sandsten. På kyststrækningen mod Nexø, er der god mulighed for at se sæler. Stenbrudssøen, et gammelt stenbrud, passeres, og I er i Nexø, Bornholms næststørste by. Her er god mulighed for et frokoststop. Herfra kan der vandres langs vandet på Skansen med skønne lyngsletter de sidste 3 km mod Balka Strand, hvor I tjekker ind på Hotel Balka Søbad, der er placeret 200 m fra stranden. Cykelstien, der løber lige ved siden af på de gamle togskinner, kan også vælges.

Dag 7: Balka til Rønne

På denne sidste vandredag vandres der til Rønne, en tur på 30 km. Tag sydkystvejen og oplev bl.a. Dueodde og Slusegård, en gammel vandmølle, der ligger helt fantastisk, og ved stranden kan I stå på stenen, hvor 15 gr længde og 55 gr bredde mødes. I vandrer langs strand og strandskrænter forbi små fiskesamfund ved Boderne og Arnager (begge steder er der om sommeren mulighed for frokoststop). Vælges Kyststien er turen 42 km. Når I når frem til Rønne tjekker I ind på Sverres Hotel ved Rønne Havn.

Dag 8: Hjemrejse

I dag efter 7 nætter går turen tilbage til fastlandet, hvis ikke I vælger at forlænge med en eller flere dage på klippeøen. Dette er et forslag til turen. 

Skriv mail