Beskrivelse af cykelpakker

rundt langs kysten (ACP1) - 7 nætter

Tag turen rundt om øens kyst og oplev både Vest-, Nord- og Sydbornholm på en uges cykelferie. I bor på hyggelige hotel pensionater og kommer hele øen rundt til en rigtig god pris.

Dag 1: Ank. Til Bornholm, kort cykeltur på 11 km 
Brug evt. lidt tid i Rønne, Bornholms største by ved ankomst, inden I starter turen nordpå mod Hasle. Turen langs vestkysten byder på smuk natur, hvor I bla. cykler gennem den smukke Nordskov og undervejs kan I gøre holdt ved Rubinsøen.

Dag 2: Hasle, vestkysten
I dag kan I evt. bruge til, at udforske fiskerlejerne Helligpeder, Teglkås og Jons Kapel, et sagnomspunden barskt klippeparti på Bornholms vestkyst, og oplev fantastisk hyggelige Vang. 

Dag 3: Hasle-Allinge
Nu går turen mod først Sandvig og derefter Allinge. Vi anbefaler turen via Opalsøen og Hammerknuden, der med sin storslåede natur er et stop værd. I får nu et par dage med base i Allinge.

Dag 4: Hammerhus
I kan i dag besøge Hammerhavn, Hammershus og det nye oplevelsescenter, udforske klippekysten og nyde de hyggelige maritime tvillingebyer, Allinge-Sandvig. 

Dag 5: Allinge-Snogebæk
Nu skal der cykles fra klippekyst til sand mod syd langs østkysten. Det kan anbefales at køre ned gennem Gudhjem, der med sin sydlandske stemning summer af charme, og med sine mange små butikker med Bornholmske delikatesser/slik og spisesteder, samt et fantastisk havnemiljø, er et besøg værd. Herfra går det videre langs klippekysten sydover. Gør evt. frokoststop i Svaneke, der har flere gode restauranter eller snup en sandwich eller medbragt madpakke på havnen. Er I ikke sultne så vent og spis en røget sild I Årsdale, det lille gamle fiskerleje, der ligger mellem Svaneke og Nexø. I når ved aftenstid Snogebæk, og der er nu lagt op til nogle dages afslapning på dejlige Hotel Blomme's Place.

Dag 6 & 7: Sydbornholm
Dagene kan bruges ved dejlige Balka Strand, cykeltur til Paradisbakkerne, Nexø eller Dueodde, og evt. slutte turen med et godt restaurant besøg og nyd sydlandsk sommerstemning i Snogebæk.

Dag 8: Hjemrejse
Nu efter 7 nætter på Bornholm går sidste etape mod færgen i Rønne, hvis I ikke vælger at forlænge med en eller flere dage på klippeøen. Det er en tur på 32 km, hvor I kan vælge forskellige ruter, alt efter færgetider og ønsket tidsforbrug. I kan f.eks. køre langs sydvestkysten med stop på Slusegård - vandmølle og arkæologiske udgravninger. Her møder længde- og breddegrad hinanden, og her finder I også Café Slusegaard. I kan også tage gennem Paradisbakkerne og herfra til skoven Almindingen. Besøg evt. Rytterknægten og Ekkodalen undervejs.

Dette er et forslag til turen. Vi opfordrer jer til at bruge den fremsendte cykelguide med kort, så I kan planlægge ferien efter jeres ønsker.

Skriv mail

Frisk smuttur på to hjul (ACP2) - 4 nætter

4 dages cykeltur med masser af frisk luft og smukt sceneri med tid til at nyde dagene på cykel og dejlige aftener i byerne og på hotellerne undervejs. 

Dag 1: Ankomst, Rønne-Allinge
Ankom med færgen så tidligt som I har mulighed for, og nå derved meget på 4 dage. Efter ankomst cykler I langs vestkysten nordpå, hvor første nat tilbringes i Allinge på hyggeligt hotel. Selv om der er 30 km fra færgen, er der tid til at nyde turen op ad den bornholmske vestkyst, og ikke mindst Hammershus på vejen. Aften kan evt.  bruges til at nyde et måltid, en kop kaffe m.v., i det hyggelige område omkring havnen. 

Dag 2: Allinge-Svaneke
Nu er tiden kommet, hvor I forlader Allinge og cykler en smuk tur langs østkysten. Når I kommer til Gudhjem så kør ned gennem byen og gør et stop. Nyd en stund i Gudhjem, før I fortsætter mod Svaneke. Begge byer har stor charme og herlig stemning. Etapen er på 27 km. Overnatning i Svaneke på dejligt og smukt beliggende hotel med god restaurant og udsigt over Svaneke Havn.

Dag 3: Svaneke-Rønne
Nu efter 1 nat i dejlige Svaneke kan I cykle tværs over øen mod Rønne (i alt 43 km). Eller I kan vælge turen videre sydover, ned gennem Årsdale og stop for en røget sild. Herfra går det gennem Nexø og videre via den gamle jernbane langs kysten til Balka Strand og det lille fiskerleje, Snogebæk.
Fra Snogebæk er der 30 km tilbage i lige strækning til Jeres hotel (totalt 56 km), som ligger uden for Rønne. Ved ankomst er der check-in ind på det bæredygtige hotel GSH hvor I skal bo i 2 nætter. Her er der mulighed for at nyde en dejlig middag, bestående af økologiske bornholmske råvarer.
Dag 4: Rønne
Med dette hotel smukt beliggende et stykke uden for Rønne i skønne omgivelser ved skov og strand som udgangspunkt er det nemt at vælge mange gode oplevelser midt på øen så vel som ved kysterne.

Dag 5: Hjemrejse fra Rønne 
Med mindre I vælger at forlænge opholdet med en eller flere dage. Dette er et forslag til turen.

Skriv mail

Aktiv & fokus på nydelse (ACP3) - 5 nætter

Cykelferien til alle, der vil nyde ferien midt i det hele, i langsomt tempo, komme ned i gear og mærke afvekslingen fra hverdagen. Denne ferie er sammensat, så I får det bedste af Bornholm med fokus på det klipperige Nordbornholm.

Dag 1: Ankomst, Rønne, cykeltur på 28 km til Sandkås
Hvis I starter i København ved 7-tiden, Ystad kl. 8.30 eller vælger at komme med natfærgen via Køge, har I god tid til turen nordpå langs Bornholms vestkyst igennem Nordskoven, forbi Rubinsøen til Hasle. Nyd evt. frokosten på museumsrøgeriet der. Derefter videre langs kysten gennem de små fiskerlejer, Helligheder og Teglkås, til Jons Kapel, en udmunding af en lille sprækkedal i Nordvestbornholms imponerende natur. Ved hyggelige Vang kan I skrå ind i land mod Sandkås, hvor I skal overnatte på godt hotel med god restaurant, indendørs pool og strand. 

Dag 2: Hammerknuden
Brug dagen til at udforske Hammerhavn, Hammerfyr, Hammershus, Slotslyngen og det særegne naturområde Hammeren. Det nye oplevelsescenter ved Hammershus. Nyd undervejs et besøg i de charmerende tvillingebyer Sandvig og Allinge. 

Dag 3: Sandkås-Svaneke
Nu er tiden kommet, hvor I forlader Sandkås og cykler en smuk tur langs østkysten. Når I kommer til Gudhjem så kør ned gennem byen og gør et stop. Nyd en stund i Gudhjem, før I fortsætter mod Svaneke. Begge byer har stor charme og herlig stemning. Etapen er på 27 km. Overnatning i Svaneke på dejligt og smukt beliggende hotel med god restaurant og udsigt over Svaneke Havn. I kan nyde den velbevarede købstad Svaneke med de mange kunsthåndværkerbutikker eller producenter af alverdens søde sager. Gå evt. en tur langs kysten til Listed og retur eller slap af på den lille sandstrand mellem klipperne ved Hullehavn i byens østlige ende.

Dag 4: Svaneke-Rønne
Efter morgenmaden og check ud cykler I en smuk tur ca. 40 km gennem øens midte; først sydpå til Årsdale og Paradisbakkerne og herfra til skoven Almindingen. Besøg Rytterknægten og Ekkodalen undervejs. Ved ankomst i Rønne checker I ind på Griffen Spahotel, hvor der venter jer en belønning i form af et besøg i wellness-afdelingen (aldersgrænse min.16 år). 

Dag 5: Rønne
Nyd Rønne og Rønnes nærområde eller kør nemt ud på øen fra Rønne.

Dag 6: Hjemrejse
Det er hjemrejsedag. Alt efter færge/flyafgang kan Rønne øens største by opleves eller brug lidt tid i wellness området, der også kan benyttes efter check ud. (ikke mandage). Dette er et forslag til turen.

Skriv mail

Cykeltur, klipper & østkyst (ACP4) - 6 nætter

Cykelferien til alle, der vil nyde ferien midt i det hele, i langsomt tempo, komme ned i gear og mærke afvekslingen fra hverdagen. Denne ferie er sammensat, så I får det bedste af Bornholm med fokus på det klipperige Nordbornholm.

Dag 1: Ankomst, Rønne- Allinge
Ved ankomst til Rønne cykler I nordpå langs Bornholms vestkyst igennem skoven til Hasle. Nyd evt. frokosten på museumsrøgeriet der. Derefter videre langs kysten gennem de små fiskerlejer, Helligpeder og Teglkås, til Jons Kapel hvor I kan gøre stop og evt. gå de 108 trin ned. Kør videre gennem den imponerende natur og nyd et stop i hyggelige Vang. Herefter kan I skrå ind i land mod Allinge, hvor I skal nyde 2 nætter på hyggelige Hotelpension Slægtsgården. Etapen er på ca. 28 km.

Dag 2: Allinge-Gudhjem
Efter 1 nat i Allinge følger nu en smuk tur langs kysten til Gudhjem, hvor I overnatter 2 nætter i Gudhjem Feriepark. Stop undervejs ved Helligdomsklipperne eller Kunstmuseet. I Gudhjem har I bl.a. mulighed for at besøge Melstedgård og Bornholms Madkulturhus, hvor der kan købes og opleves mange bornholmske specialiteter.

Dag 3: Gudhjem og omegn eller Christiansø
Udforsk de skønne omgivelser omkring Gudhjem, Saltuna, Døndalen, Danmarks største vandfald en eller tag en dagstur til Danmarks østligste punkt, Christiansø og spis en frokost på kroen. Om aftenen kan en middag nydes på Melsted Badehotel et par km uden for Gudhjem eller Stammershalle Badehotel, der ligger 8 km fra Gudhjem.

Dag 4: Gudhjem- Balka
Nu går turen sydover gennem Svaneke, en by med charme og herlig stemning. Svaneke er en købstad med mange kunsthåndværkerbutikker og producenter af alverdens bornholmske søde sager. Videre langs kysten, en smuk tur først til Årsdale med en hyggelig lille havn og den smukke mølle.
Derefter kører I videre gennem Nexø, øens næststørste by med et godt handelsliv. 
Fra Nexø går det sidste stykke på 2,6 km mod Balka langs den gamle togbane, som nu er en cykelsti langs kysten. På Balka skal I bo så tæt på havet så en evt. badetur nemt kan nås inden aftensmaden, der kan nydes i Snogebæk 2,5 km fra Balka. 

Dag 5: Balka-Rønne
Sidste etape går atter mod Rønne. Kør evt. gennem den skønne skov, Almindingen. Besøg Rytterknægten og Ekkodalen undervejs og stop for frokost på Christianshøjkroen. Vinder af Årets frokostrestaurant 2015, kåret af den Danske spiseguide. Ved ankomst i Rønne er der check-in ind på det bæredygtige hotel Green Solution House. Her kan I nyde en dejlig middag, bestående af økologiske bornholmske råvarer.

Dag 6: Rønne
Med dette hotel smukt beliggende et stykke uden for Rønne i skønne omgivelser ved skov og strand som udgangspunkt er det nemt at vælge mange gode oplevelser midt på øen så vel som ved kysterne.

Dag 7: Hjemrejsedag hvis I ikke har valgt at forlænge opholdet på Bornholm.Dette er et forslag til turen. 

Skriv mail

Etaper med komfort (ACP5) - 5 nætter

Cykelferie med komfort. Kør langs kysten og afslut dagenes etaper på hoteller undervejs.

Dag 1: Rønne-Sandkås
Cykelturen øen rundt starter efter morgenmaden. I starter turen på Bornholms vestkyst igennem skoven nordpå til Hasle. Nyd evt. lidt at drikke på museumsrøgeriet. Derefter videre langs kysten gennem de små fiskerlejer Helligheder og Teglkås til Jons Kapel og det imponerende Hammershus, Slotslyngen og det særegne naturområde på vejen til de charmerende tvillingebyer, Sandvig og Allinge, som I kommer igennem inden, I ankommer til Sandkås, hvor I skal overnatte på godt 3* hotel med god restaurant, indendørs pool og strand. Etapen er på ca. 28 km.

Dag 2: Sandkås-Svaneke
Nu fortsætter turen fra Sandkås med en smuk tur langs kysten til Gudhjem og Svaneke. Begge byer har stor charme og herlig stemning. Etapen er på 27 km. Overnatning i Svaneke på dejligt og smukt beliggende hotel med god restaurant og udsigt over Svaneke Havn. Svaneke er en købstad med mange kunsthåndværkerbutikker og producenter af alverdens søde sager. Det kan anbefales at gå en tur langs kysten til Listed og retur. Etapen er på 25 km.

Dag 3: Svaneke-Balka
I dag cykler I videre sydpå langs kysten, en smuk tur først til Årsdale med en hyggelig lille havn og den smukke Mølle. Derefter kører I videre gennem Nexø, øens næststørste by med et godt handelsliv. Fra Nexø går det sidste stykke mod Balka langs den gamle togbane, som nu er en cykelsti langs kysten.
På Balka skal I bo så tæt på havet så en evt. badetur kan nås inden aftensmaden. Etapen er 15 km.

Dag 4: Balka-Rønne
Det er sidste etape og turen går atter mod Rønne en tur på ca. 30 km. I kan vælge at køre langs kysten eller tage turen gennem Paradisbakkerne og herfra til skoven Almindingen, Danmarks 3 største skov. Besøg Rytterknægten og Ekkodalen undervejs. Ved ankomst i Rønne har I check-in på Griffen Spa Hotel, hvor der venter jer en belønning i form af et besøg i wellness-afdelingen (aldersgrænse min. 16 år). Vær opmærksom på at spaen har lukket på mandage.

Dag 5: Rønne
Når I bor på dette hotel beliggende i Rønne Centrum nær til skov og strand som udgangspunkt er det nemt at vælge mange gode oplevelser midt på øen så vel som ved kysterne og i Rønne.

Dag 6: Hjemrejse
I kan benytte wellness- afdelingen på hotellet også efter check ud fra værelserne. Dette er et forslag til turen. 

Skriv mail

Spis ude tag cyklen hjem (ACP6) - 6 nætter

Cykelferie med mulighed for gode og spændende madoplevelser. Vi anbefaler cykelferie til alle, der vil nyde ferien samtidigt med, at I er aktive hver dag. Denne ferie er sammensat, så alle overnatninger er i nærheden af nogle af de dejlige spisesteder som Bornholm har så mange af.

Dag 1: Ankomst, Rønne-Allinge

I starter turen efter ankomst til Rønne på Bornholms vestkyst, hvor I kører fra Rønne gennem skoven nordpå til Hasle. Nyd evt. lidt at drikke på museumsrøgeriet i Hasle. Derefter videre langs kysten gennem de små fiskerlejer, Helligheder og Teglkås, til Jons Kapel. Videre til Vang hvor i finder Restaurant Le Port som vil være et fantastisk frokoststop. Videre via det imponerende Hammershus til Allinge, hvor I skal overnatte de 2 første nætter. Her finder I mange gode og forskellige restauranter.

Dag 2: Nordbornholm
Dagen kan egne sig til at udforske Slotslyngen og det særegne naturområde omkring de charmerende tvillingebyer Sandvig/Allinge. Spis evt. i Sandvig hvor I bl.a. finder Restaurant Nordlandet i gåafstand fra jeres hotel. 

Dag 3: Allinge-Svaneke
Det er nu dagen, hvor I forlader Allinge og cykler en smuk tur langs kysten til Svaneke, hvor næste tilbringes på det charmerende Hotel Siemsens Gaard beliggende ved Svaneke Havn. . Der er flere gode restauranter i området. Svaneke er en købstad med mange kunsthåndværkerbutikker og producenter af alverdens bornholmske søde sager. 

Dag 4: Svaneke-Balka
Nu går turen sydover fra Svaneke langs kysten, en smuk tur med første evt. stop i Årsdale med den smukke mølle og den hyggelig lille havn hvor  Mikkeller bar ligger.
Derefter kører I videre gennem Nexø, øens næststørste by med et godt handelsliv. 
Fra Nexø går det sidste stykke på 2,6 km mod Balka langs den gamle togbane, som nu er en cykelsti langs kysten. På Balka skal I bo så tæt på havet så en evt. badetur nemt kan nås inden aftensmaden, der kan nydes i Snogebæk 2,5 km fra Balka. 

Dag 5: Balka-Rønne
Sidste etape går atter mod Rønne. Kør evt. gennem den skønne skov, Almindingen. Besøg Rytterknægten og Ekkodalen. Ved ankomst i Rønne er der check-in ind på det bæredygtige hotel Green Solution House. Her kan I nyde en dejlig middag, bestående af økologiske bornholmske råvarer.

Dag 6: Rønne
Med dette hotel smukt beliggende et stykke uden for Rønne i skønne omgivelser ved skov og strand som udgangspunkt er det nemt at vælge mange gode oplevelser midt på øen så vel som ved kysterne.Med dette hotel smukt beliggende et stykke uden for Rønne i skønne omgivelser ved skov og strand som udgangspunkt er det nemt at vælge mange gode oplevelser midt på øen så vel som ved kysterne.

Dag 7: Hjemrejsedag 
Dagen I forlader Solskinsøen, hvis I ikke har valgt at forlænge opholdet på Bornholm.

Dette er et forslag til turen. 

Skriv mail

Tour de Bornholm - Øen rundt på cykel (ACP7) - 7 nætter

Dag 1: Ankomst til Rønne
Denne ferie er sammensat, så I også kan ankomme sent til øen og starte med en overnatning i Rønne. Har I tidlig ankomst kan I udforske Rønne og omegn eller bruge nogle timer på Antoinette Strand nord for Rønne.

Dag 2: Rønne-Sandkås
Cykelturen øen rundt starter efter morgenmaden. I starter turen på Bornholms vestkyst igennem skoven nordpå til Hasle. Nyd evt. lidt at drikke på museumsrøgeriet. Derefter videre langs kysten gennem de små fiskerlejer Helligheder og Teglkås til Jons Kapel og det imponerende Hammershus, Slotslyngen og det særegne naturområde på vejen til de charmerende tvillingebyer, Sandvig og Allinge, som I kommer igennem inden, I ankommer til Sandkås, hvor I skal overnatte på godt 3* hotel med god restaurant, indendørs pool og strand. Etapen er på ca. 28 km.

Dag 3: Sandkås- Gudhjem
Nu går turen til Gudhjem, hvor der overnattes 2 nætter. I kører langs østkysten, der giver plads til den smukkeste udsigt over vandet og klipperne, en stor del af turen. Nyd Gudhjem, der syder af sydlandsk stemning. De bakkede gader med bindingsværkshuse og mange forskellige butikker og caféer med lokale produkter. Her skal I bo i en lejlighed i Gudhjem Feriepark

Dag 4: Oplevelser i nærområdet eller tur til Christiansø
Dagen kan evt. b.la. bruges til at cykle til f.eks. Døndalen, den smukke sprækkedal og Danmarks eneste vandfald. Eller lad cyklerne hvile og tag en tur til Christiansø og Frederiksø, Danmarks østligste punkt. Der er daglig afgang fra Gudhjem havn.

Dag 5: Gudhjem- Balka
Nu går turen sydover mod Balka, hvor I har 2 overnatninger, gennem Svaneke, en by med charme og herlig stemning. Svaneke er en købstad med mange kunsthåndværkerbutikker og producenter af alverdens bornholmske søde sager. Videre langs kysten, en smuk tur først til Årsdale med en hyggelig lille havn og den smukke mølle. Derefter kører I videre gennem Nexø, øens næststørste by med et godt handelsliv. Fra Nexø går det sidste stykke på 2,6 km mod Balka langs den gamle togbane, som nu er en cykelsti langs kysten.

Dag 6: Balka nyd Sydbornholm
Dagen kan bruges ved dejlige Balka Strand, cykeltur til Paradisbakkerne, Nexø eller Dueodde, og evt. slutte turen med et godt restaurantbesøg og nyd sydlandsk sommerstemning i Snogebæk.

Dag 7: Balka - Rønne
Nu starter sidste etape mod Rønne, hvor I overnatter på samme hotel som I gjorde ved ankomst, Det er en tur på 32 km, hvor I kan vælge forskellige ruter alt efter ønsket tidsforbrug. I kan f.eks. køre langs sydvestkysten med stop på Slusegård - vandmølle og arkæologiske udgravninger. Her møder længde- og breddegrad hinanden, og her finder I også Café Slusegaard. I kan også tage gennem Paradisbakkerne og herfra til skoven Almindingen. Besøg evt. Rytterknægten og Ekkodalen undervejs. Dette er et forslag til turen.

Skriv mail