Mountainbike

Bornholm er som skabt til mountainbiking. Dejlig utæmmet natur med masser af gode spor gennem klipper, skov og strand.

Søger du et ægte bornholmsk adrenalin-sus, skal du prøve kræfter på ruterne med de hårde stigninger, skarpe sving og stejle nedkørsler.

Skal det være knapt så vildt, findes der også gode alternative ruter, som nok skal give dig sved på panden.

Medbring egne cykler eller lej dem gennem Places Bornholm, når du booker rejsen.

Inspiration til en god tur:

Tjek de gode MTB ruter

Mountainbiking på vilde Bornholm

Står cykelture i varieret og ujævnt terræn højt på ferie-ønskelisten, og drømmer du om at prøve kræfter med din mountainbike på underlag, du ikke finder andre steder i Danmark, så er Bornholm den perfekte feriedestination. Klippeøen tilbyder nemlig de ultimative forhold, hvis du ønsker at have fede og udfordrende oplevelser med mountainbiking, mens du holder ferie. De særlige forhold udgør et sandt eldorado for MTB-entusiasten, og på Bornholm arbejdes der kontinuerligt på at udvikle og tilbyde de bedste ruter og forhold, der kan give dig og din mountainbike de vildeste oplevelser i den alsidige og særprægede natur.  

Særligt i forhold til MTB udmærker Bornholm sig som et af de bedste cykelsportssteder i Danmark, fordi øen præsenterer et meget diverst og spændende terræn af eksempelvis grusveje, klipper og blotlagte trærødder, der kan glæde og udfordre selv de mest erfarne mountainbikere og give mange aktive ferietimer på cyklen.   

Udfordrende mountainbiking for både begyndere og øvede på Bornholm

På Bornholm er der plads til alle - også når det gælder mountainbiking. Slår du eksempelvis vejen forbi Trailcenter Bornholm, der ligger i Almindingen, der er Danmarks femte største skov, finder du ikke mindre end 17 MTB-spor, hvor der både er udfordringer for den erfarne rytter og nybegynderen. Sporene på Trailcenter Bornholm er varierende i sværhedsgrad - fra grønne ruter, der imødekommer den uøvede, børn og tekniknørder, over de lette blå spor og de røde af middelsvær karakter til slutteligt de sorte spor, der møder den meget erfarne mountainbiker på ekspertniveau. Her er sporene meget stejle og meget udfordrende. Må det gerne blive lidt mere ekstremt kan du vælge at prøve de orange tilvalg på de sorte spor, hvor det kræver, at du mestrer flere forskellige specialiserede discipliner. Ønsker du at prøve kræfter med nogle af de vildeste mountainbike-spor øen kan mønstre, så kræver det masser af erfaring, downhill- eller freeridecykler og naturligvis brug af korrekt sikkerhedsudstyr. 

Men Bornholm byder også på et utal af andre spændende MTB-oplevelser, hvis ferie på cykel står i høj kurs. Du kan blandt andet cykle i Paradisbakkerne ved Svaneke, hvor skov, klippeformationer og kløfter lokker med en spændende og udfordrende tur på mountainbiken. Her kan det være en god idé at alliere sig med en MTB-guide eller et kort, da område kan være ganske vanskeligt at finde rundt i. Du kan også slå et smut forbi det nordvestlige Bornholm, hvor du finder Vang Granitbrud. Her kan du blive udfordret af sporets mange højdemeter og desuden nyde den helt unikke natur, der kendetegner området. 

Har du lyst til at opleve del af eller måske hele Bornholm på din cykelferie, tilbyder vi hos Places Bornholm en lang  forskellige cykelpakker, der kan hjælpe dig med at skabe den fedeste mountainbike-oplevelse. Hos os finder du nemlig skræddersyede cykelpakker af varierende længde og ad forskellige ruter, der henvender sig til parret, familien eller venner, der ønsker at opleve skønne Bornholm på cykel. Vælger du en af vores spændende cykelpakker, sørger vi for alt det praktiske med booking af overnatninger, så du kan nyde din ferie på Bornholm i fulde drag. 

Ønsker du at leje en mountainbike på din ferie kan vi hos Places Bornholm også være behjælpelige. Places Bornholm har et godt samarbejde med Bornholms Cykeludlejning, hvor du kan leje forskellige typer af cykler, der enten kan leveres og afhentes ved dit hotel eller være til din rådighed, når du ankommer til havnen i Rønne. Lettere bliver det næsten ikke!

Aktiv ferie i smukke omgivelser på Bornholm

Ønsker du at holde en aktiv ferie i smukke omgivelser med din mountainbike som trofast partner, finder du du hos Places Bornholm en lang række glimrende muligheder for overnatninger forskellige steder rundt omkring på øen. Vi giver dig mulighed for at finde den helt rette sted at slappe af og overnatte, uanset hvilken type ferie, du ønsker at holde på Bornholm. Hos os finder du et bredt udvalg af hoteller, hostels og ferieparker på hele Bornholm, der møder netop dine behov for en god ferie med eller uden din cykel.